Založ si blog

„Tady je člověk bez respiratora. Udame ho!“

Zvolal Helmut, když zme vylezli na nabřeži a spatřil prvni osobu bez hadru přes pysk, vytahnul tydlifon a začal vyhledavat čislo na stražce koronove pravdy a lasky.

„Neblbni, vole, nejsi v totalitnim Česko-Slovensku,“ povidam mu.

Helmut se zarazil, rozhlidnul okolo, pohlednul do tvaři desitek svatečně oblečenych lidi, keři si ve fajnem, jarnim počasi vyšli na prochazku a s omluvnym vyrazem schoval tydlifon.

„Sorry, ještě sem si na to nezvyk. U nas v Porubě sem neviděl lidsku tvař na ulici už od Vanoc,“ prohodil a mlsně se dival na mlade děvuchy, kere seděly na zahradkach mistnich kavaren a jarnimu slunku vystavovaly kozy, snad aby se slunku zavděčily, že už se zase vratilo do smutne středni Evropy.

„Mysliš, že maju všeci zeleny Covid-Apartheid-Pas, že maju pravo vyjit z domu?“ zeptal se nesměle pote, co zme prošli kolem plne zahradky, kde mladi kuřili kaljany a popijali kofolu a podkarpatskym koňakem.

„Neblbni, vole, nejsi v totalitnim Česko-Slovensku,“ povidam mu zas.

„A mohli bychom zajit do hospody a dat si pivo a jidlo?“ zeptal se mlsně, když viděl, jak švarne děvuchy nosi hostum vonici hustu soljanku, grilovany šašlik a překvapivě slušně načepovane pivko.

„Ovšem,“ odpověděl sem. „To se tady može. Korona se totiž zastavuje na hraničnim přechodu a hlavně, na rozdil od našich zemi – oni nemaju slovenskeho premijera řizeneho z brusele…“

Ladislav Větvička, hlasatel Pravdy a lasky, Užhorod

Fico ještě nevyhral

01.10.2023

Tuž sem se tady pod Kavkazem po ranu podival na vysledky voleb našich česko-slovenskych bratru. Jak by řekla jedna naša naprosto marna baba z parlamenta – byla sem zděšena. V prve řadě mě překvapilo, že multykulturni levičaci už svym školstvim zblbnuli tolik mladeže, že strana s přišernym nazvem Progresivni Slovensko dostala skoro pětinu hlasu. To je varujici… Ja [...]

Multykulturni Slovensko: Za ředkvičky do krymu

10.08.2023

Tuž, jak bych to řeknul, aniž bych kohokoliv urazil? Vite, moji milovani slovenšti bratia, my tady u nas na Moravě, ve Slezsku a v Čechach mame tež mnoho kohoutů (po chorvatsky kokotů). Pokud to jde, zbavujeme se jich tak, že je volíme do parlamentu, za prezidenty a jine uředniky, čimž je vlastně odsunujeme daleko od normalnich lidi. To misto, kaj se pak hromadi, se jmenuje Praha. [...]

Čemu se LEO Express mstí lidem, keři jedu na Ukrajinu na dovolenku?

03.08.2023

Je leto. Statisice Ukrajincu dočasně umistěnych v Česko-Slovensku okupuju vlaky a autobusy směřujici na vychod. V devadesati procentach to su baby s děckama, kere se jedu podivat dodom za babku a dědkem, zkontrolovat latyfundyje, navštivit kamošky, nakupit domaci špek, klobasky, samohon a vratit se zpatky do Česko-Slovenska, kde se sice zatim nebojuje, zato su oba staty ožebračovane [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Ladislav Větvička

"Tvrdy k sobě, brutalni k ostatnim." Ladik Větva

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 35122x
Priemerná čítanosť článkov: 3193x

Autor blogu